Zaledwie od miesiąca działa nowa lodziarnia przy Puławskiej, a już o niej głośno w całej Warszawie. Dlaczego? To lodziarnia inna niż wszystkie…
Wegestacja to, o ile mi wiadomo, pierwsza w Warszawie lodziarnia serwująca lody w 100% pozbawione składników odzwierzęcych, między innymi mleka. Jak sami piszą na swojej stronie. Dzięki nam, weganie oraz osoby z nietolerancją laktozy, nie muszą odmawiać sobie pyszności!
Jeśli tak jak ja nie wyobrażasz sobie życia bez mleka i ten bezmleczny opis bardziej Cię odstrasza niż zachęca, to powiem tak: Ja spróbowałam tych lodów, między innymi na bazie mleka ryżowego i owsianego i założę się, że gdyby zrobić test podwójnie ślepej próby i podać grupie te lody oraz tradycyjne, mleczne, mało kto zorientowałby się, które były wegańskie. Serio, spróbujcie sami! Mój ulubiony to chyba słony karmel.
Za co jeszcze cenię Vegestację?
Za to, że lody robią sami na zapleczu i sami je podają. Wiem, że sukces ma wielu ojców i czasem trzeba zatrudnić kucharzy, sprzedawców, dostawców i managerów, zwłaszcza, kiedy chce się rozwijać firmę. Strasznie mnie to jednak ujęło, że ta para młodych ludzi, pomysłodawców Vegestacji, wszystko robi sama. Kupując lody w wegestacji masz pewność, że nie przyjechały do Ciebie z drugiego końca Polski, ale zostały zrobione przed chwilą przez osoby, które widzisz i z którymi rozmawiasz. Trudno o lepszy certyfikat jakości.
[spider_facebook id=”1″]
Kilka informacji praktycznych
Vegestacja,
ul. Puławska 38
Strona Vegestacji na Fb
pon: 14 – 21
wt – sb: 11.30 – 21
Ndz: 12 – 21
UWAGA!!! Ta lodziarnia zmieniła swoją siedzibę. Sprawdźcie aktualne informacje u nich na stronie 🙂
Ooooo, wyciągam rower i jadę! Tzn. może jutro 😉